حضرت آیت الله نوری همدانی بیان کردند: دومین عنصر مسئولیت آفرین، شغل و جایگاه انسان در اجتماع است که هر چه شغل انسان ارتقا می یابد مسئولیت انسان نیز بالا می رود.
ایشان افزودند: مسئولیت حوزوی شامل تعلیم و تربیت و مدیریت حوزه، مدیریت کامل دروس و... است ؛ این مسئولیت که خداوند برای طلاب ایجاد کرده است بسیار مهم است به خصوص تربیت فقهای علم اهل بیت(ع).
فقها دژهای اسلام هستند
معظم له بیان کردند: در این میان فقیه ،جایگاه خاصی در اسلام و اجتماع دارد، زیرا فقها دژهای اسلام هستند؛ در این زمینه روایات بسیاری در تکریم فقها ذکر شده است افضل عبادت، تفقه در دین ذکر شده است.
ایشان خطاب به اساتید حوزه گفتند: خداوند این توفیق بزرگ را به شما داده است وظیفه تربیت فقهایی را به عهده دارید که در جامعه اثرگذارهستند ، فقیهی که یک سطر برای تحریم توتون و تنباکو نوشت و استعمار و استبداد را کوبید و ثابت کرد که این مملکت، مملکت امام زمان(عج) است و نشان داد که مردم چه میزان برای روحانیت احترام قائل هستند، و این امر نشانگر اهمیت حوزه است.
حضرت آیت الله نوری همدانی بیان کردند: اساتید همانگونه که در انتقال مطالب علمی و فقهی کوشا هستند باید در زمینه رشد مباحث اخلاقی طلاب هم کوشا باشند و در ابتدا باید رفتار خود را به شکلی سوق دهند که برای شاگردان الگو باشند.
ایشان افزودند: توجه دادن به تهجدو سحر خیزی و نمازشب از جمله کارهایی است که باید اساتید انجام دهند؛ رشته ما مرتبط با دین خدا و معنویات است و باید بیش از پیش با منابع فیض الهی متصل باشیم؛ رمز موفقیت یک فقیه را می توانیم در مطالعه زندگی نامه امام راحل بدانیم.
نظام فرزند حوزه است باید از آن حمایت کنیم
معظم له بیان کردند: یکی از وظایف ما حمایت از نظام اسلامی است؛ باید حامی این نظام باشیم؛ این نظام متولد و فرزند حوزه است و در دامان حوزه رشد کرده است و به همین خاطر باید از آن حمایت کنیم.
استاد خارج فقه حوزه با اشاره به وظیفه اجتماعی طلاب گفتند: در زمانی زندگی می کنیم که یک فقیه فرزانه و یک فریادگر ومجاهد و قهرمان علم و قلم و بیان توانستند، مطالبی که در کتب و در حوزه ها قرن ها مورد توجه بود را به صحنه زندگی بیاورند.
حضرت آیت الله نوری همدانی بیان کردند: امام راحل در این فضای تاریک و استکبار زده توانستند اسلام را به عرصه زندگی مردم بیاورد و در کل جهان تحول ایجاد کردند و امروز هم می بینیم که قله های جهان را در می نورد و در دنیا بیدارگری ایجاد کرده است.
ایشان افزودند: کتابی به عنوان ثوره الفقیه با همکاری تعدادی از پژوهشگران سراسر جهان نوشته است که هر کدام از یک زاویه به کار ارزشمند امام نگریسته اند.
معظم له بیان کردند: امروز دشمن ما با اسلام هراسی و داعش پروری سعی کرده است با اسلام مبارزه کند و ما نیز باید سعی کنیم ستون فقرات این انقلاب را به دنیا معرفی کنیم.
این مرجع تقلید گفتند: شاخص های انقلاب اسلامی، شامل مباحث مختلفی است که اولین آن اعتقاد به اسلام ناب محمدی(ص) است؛ دومین شاخصه انقلاب اسلامی مردمی بودن آن است که بر اساس خواست و علاقه مردم شکل گرفته است؛ ستون دین و اجتماع مسلمانان مردم هستند؛ امروز هم اگر اشاره شود میلیون ها نفر به شوق شهادت می روند که نشانگر مردمی بودن این انقلاب است.
ولایت فقیه قلب تپنده این نظام است
حضرت آیت الله نوری همدانی بیان کردند: سومین شاخص انقلاب اسلامی ولایت فقیه است که قلب تپنده این نظام است؛ داشتن قدرت جهادی و عزت جهادی چهارمین شاخصه این انقلاب اسلامی است که امروز این انقلاب و این کشور را بیمه کرده است.
ایشان افزودند: پنجمین شاخصه این انقلاب ظلم ستیزی است و ششمین شاخصه استکبار ستیزی است که برای همه این شاخصه ها آیات و روایات بسیاری ذکر شده است.
معظم له بیان کردند: عزت طلبی و عزت خواهی هفتمین شاخصه این انقلاب است، زیرا این مکتب، مکتب شهادت و هیهات منا الذله است؛ هشتمین شاخص، توام بودن دین با سیاست است؛ دین در همه ابعاد با سیاست توام است.
ایشان گفتند: نهمین شاخصه این انقلاب مساله صهیونیسم ستیزی است؛ امام راحل کعبه و مسجد الاقصی را میراث اصلی ما می دانستند، ولی امروز دشمن کعبه را به آل سعود و مسجد الاقصی را به صهیونیست ها داده است که مصیبتی برای عالم اسلام است.
معظم له بیان کردند: نقش مهم علما، دهمین شاخصه انقلاب اسلامی است؛ حضوری که امام صادق(ع) برای طلاب مد نظر قراردادند که مرزهای فرهنگی و سیاسی و اقتصادی را به خوبی صیانت کنند.
ایشان خاطرنشان کردند: توجه مخصوص به فقرا و علما شاخصه یازدهم انقلاب اسلامی است و مسئولان ما باید این مساله را مد نظر قراردهند؛ امام راحل فرمودند که این مردم ولی نعمت ما هستند و آنها بودند که انقلاب را به پیروزی رساندند.
حضرت آیت الله نوری همدانی اظهار کردند: عدالت و تقوا و زمینه سازی ظهور شاخصه های بعدی این انقلاب هستند؛ در جای جای کلمات امام راحل بر این مساله تاکید شده است؛ اخبار مرتبط با قم در روایات ما در این رابطه بسیار زیاد است که علم و دین از قم به دنیا منتشر می شود و این شهر و علمای این شهر از زمینه سازان ظهور است.
ایشان گفتند: اهل بیت(ع) مژده هایی برای ما طلاب و اساتید بیان کرده اند که وظیفه ما را نیز بسیار سخت تر کرده اند.
حضرت آیت الله نوری همدانی در پایان با تجلیل از خدمات آیت الله یزدی در طول انقلال اسلامی جامعه مدرسین حوزه را قلب تپنده حوزه و نظام دانستند.